Bloggens syfte


Sätt kurs mot hälsa och välmående med hjälp av mindfulness och kost.

tisdag, januari 03, 2012

Lätt fisk


Så här efter jul och nyår är jag extra sugen på att äta nyttig och "lätt" mat.
Jag tycker det är en fördel med mat som går lätt och fort att laga
och som dessutom är nyttig och god.

Här är ett sådant recept.

Torsk i tomatsås
Om du har fryst torsk hemma så låt den tina
(den behöver inte vara helt upptinad).
(PS det finns KRAV märkt torsk)

Hacka lök och stek den lätt i lite smör.
Tillsätt en pressad/hackad vitlöksklyfta.
Häll i en burk krossade tomater.
(Vill du ha en "rundare" smak kan du tillsätta lite grädde också)
Krydda! (salt / peppar / dill ...)
Lägg i fisken.
(Har du lock till stekpannan så lägg gärna på det.)
Vänd på fisken efter några minuter.
Låt den puttra stillsamt tills den är helt klar.

Till detta kan du servera ex. potatis.

Glöm för allt i världen inte grönsaker!
De är sååå nyttiga!

Eftersom du redan har röd färg (tomaterna) i maten så är det lämpligt att tillsätta något som är grönt (många olika färger = många olika antioxidanter = nyttigt!).

Förslag: broccoli, brysselkål, ärtor 

Lycka till!

Detta recept hittar du i mitt häfte "Smart Mat" på sid. 23

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar