Bloggens syfte


Sätt kurs mot hälsa och välmående med hjälp av mindfulness och kost.

onsdag, september 04, 2013

5:2 eller Disktrasemetoden?

Dieter kommer och går. Just nu är det 5:2 som gäller. Men nyast är den inte. Disktrasemetoden är ännu nyare. Jag skapade den nämligen här och nu... 

 
Alla celler du har jobbar dygnet runt för att hålla din kropp vid liv. Fiender (virus, bakterier, gifter) ska förintas. Inflammationer ska dämpas. Nya celler ska bildas och gamla kanske behöver lagas. Energi ska produceras. Slaggprodukter ska avlägsnas. 
 
Utan semester jobbar de på, dessa små trogna celler. Deras arbetsredskap är det du stoppar i munnen, tuggar och sväljer. Med hjälp av kolhydrater, fetter och proteiner försöker de sköta sitt underhålls- och renoveringsjobb så bra som möjligt.
 
Vilka arbetsredskap vill du ge dina celler? Tänk "disktrasa".
 
Om du bestämmer dig för att göra rent i köket så behöver du vissa redskap. En disktrasa är mycket bra att ha. Helst också vatten, både varmt och kallt. Kanske en gnutta rengöringsmedel kan behövas? Dammsugare kan också vara användbart.
 
Men tänk om du istället får en smörkniv. Inget annat. Hur sjutton gör man rent ett kök med en smörkniv? Det blir hur jobbigt som helst och resultatet lär inte bli särskilt imponerande. 
 
 

Det är inte heller någon större hjälp om du får 20 toppenfina dammsugare, men inget annat. Ingen trasa, inget vatten...

En trasig dammsugare och en smutsig, ingrodd äckel-päckel-disktrasa har du inte heller någon nytta av.

LAGOM
OLIKA SORTER
GOD KVALITET

Det finns inga genvägar. Det är detta som gäller.
Både när man ska välja arbetsredskap till sina celler och till köksstädningen.

Tänk "Disktrasemetoden" när du väljer vad du ska äta. Dina celler har jobbat för dig hela ditt liv. Troget. Visst är det juste att underlätta deras arbeta. Visst är de väl värda det bästa.

Ha en bra dag!
/Lena

PS Det finns mycket som är bra i olika dieter. Men man måste fortsätta att tänka själv och göra bra val, oavsett vilken diet man eventuellt följer.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar