Bloggens syfte


Sätt kurs mot hälsa och välmående med hjälp av mindfulness och kost.

fredag, juli 06, 2012

Vill du bli lycklig?


Få saker säljer så bra som löftet om evig lycka.
En boktitel med ordet "lycka" höjer intresset markant. Baksidestexten ska utlova recept på hur du når den åtråvärda lyckan.

Har du köpt och läst en sådan bok någon gång?
Det har jag!
Har du blivit evigt lycklig?
Det har inte jag!

Projektet att nå evig lycka kommer garanterat att misslyckas vilket i sin tur kanske gör dig olycklig. Det är omöjligt att bli lycklig annat än korta stunder. Lika omöjligt som det är att gå omkring och oavbrutet skratta eller gråta ett helt liv.

Livet ska gå lite upp och ned. Det är det som är livet! Huvudsaken är att vi inte fastnar de gånger vi råkar vara nere i en dal. Bitterhet och ältande och självanklagelser ska vi ägna oss åt så lite som möjligt.

Det finns knep för det!

Tankar och känslor kommer och går. På samma sätt som vågorna! Ibland är det stiltje, ibland bris och någon gång då och då blåser det upp till storm. Vinden vänder! Då kan man vara helt säker på EN sak. Snart vänder den igen och blåser åt andra hållet.

Det finns tankar och känslor som vi kanske inte så gärna vill ha. Eller ens kännas vid. Men de finns där! Låt de bara vara! Grotta inte ner dig i dem. Då växer de! Snart vänder vinden!

Det finns lyckliga stunder!
Ta vara på dem och upplev dem med alla dina sinnen!

När du får ett trevligt besked!
När du klarat av något du har fått kämpa för!
När du får en komplimang!
När du gjort en annan människa glad!
När du upplever något fint i naturen!

Försök inte hålla kvar lyckan! Det går ändå inte. Men NJUUUT av den så länge det bara går. Bli inte förtvivlad när den avtar. Det är inte farligt! Den kommer tillbaka!

Vill du verkligen bli lycklig?
Eller vill du bli tillfreds med livet och dig själv?
Känna frid?

Hmmm! Kansk är det DET som är LYCKA?

Vad tror du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar