Den nyttigaste majonnäsen är säkerligen den man gör själv.
Men det tar lite tid och är lite pilligt.
Näst bäst är förmodligen den som du ser på bilden.
En majonnäs som kallas "äkta utan tillsatser".
Den tillverkas av Kavli och du kan hitta den i kyldisken.
Ingredienser: rapsolja, äggula, vatten, ättika, socker, senap, salt, vitpeppar.
Den "vanliga" majonnäsen ligger inte bland kylvaror i buiken och den innehåller en hel radda med tillsatser och troligen tveksam kvalitet på fetterna.
Färska räkor + kokt ägg + lite majonnäs på ett gott bröd = Mums!
Eller hur!?
Hej!
SvaraRaderaBra tips - den majonnäsen ska jag titta efter nästa gång jag köper ny. Det är ju så otroligt mycket konstiga ämnen i många vanliga produkter man köper i livsmedelsaffären. Och ingen vet hur det påverkar oss...? T ex så finns sojalecitin i många produkter. Hur påverkar det oss? Är det någon som vet mer om det?