Bloggens syfte


Sätt kurs mot hälsa och välmående med hjälp av mindfulness och kost.

onsdag, oktober 12, 2011

Mörk choklad


Det talas mycket om nyttan med mörk choklad.
Visst är det nyttigt! Och gott!
Men som vanligt gäller det att tänka själv och inte äta vad som helst, bara för att det står "mörk choklad" på framsidan.

Du hittar ofta många olika tillsatser i choklad.
Framförallt gäller detta de billiga varianterna.

På bilden ser du en choklad som är KRAV och Fairtrade märkt.
Märket heter Equale.
Innehåll: kakaomassa, fullrörsocker, kakaosmör, rårörsocker
Kakaohalt 70%

Några andra tillsatser behövs alltså inte för att göra choklad. Läser du vad ex. Marabou stoppat i sina chokladkakor så hittar du en hel raddda med "konstigheter". Ofta finns det också mycket socker (för att vi ska tycka att det är riktigt "gottigt") och ibland härdat fett (= ät ej!).

Vivani är ett annat märke på choklad som jag ofta köper (ekologisk).

Jag tror inte på de rekommendationer som menar att man med fördel kan äta obegränsade mängder mörk choklad. Chokladen innehåller socker och kalorier!
Lagom är bäst!

Choklad kan inte ersätta grönsaker och bär (tyvärr!).
Men mörk choklad med god kvalitet innehåller
mycket kakao (=nyttigt) och är gott (=bra för själen).
Mums!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar