Bloggens syfte


Sätt kurs mot hälsa och välmående med hjälp av mindfulness och kost.

onsdag, februari 27, 2013

Allt förändras


Ibland känns det som att tiden stod still. Eller att den åtminstone går otroooligt lååångsamt! Ofta upplever man det när tillvaron inte är alldeles behaglig och underhållande. Man kanske till och med skulle vilja spola fram livet en aning.

Ibland går livet i en rasande fart. Det känns ofta så när man har mycket att göra. När man önskar att det var möjligt att köpa sig lite extra tid.

Ibland känns livet underbart och ljuvligt och hoppfullt.
Ibland är det på gränsen till outhärdligt.

Ofta får vi en föreställning om att livet kommer att fortsätta vara precis så där som det är just nu. Vi tycker oss se hur livet slingrar framåt i en förutbestämd bana.

Alldeles oavsett om livet är och tycks fortsätta vara precis så som vi vill att det ska vara - eller om det är tvärtom - så vet vi EN sak - livet kommer INTE att fortsätta vara just så här.

Det kommer att förändras.
Förr eller senare kommer allt att förändras.
INGET är för evigt!

Inte glädjen, skrattet, lyckoruset, hälsan.
Men inte heller oron, smärtan, rädslan, bekymren.

Det tonar bort, försvinner, kommer tillbaka, stannar en stund för att sedan glida bort igen.

Ovissheten kan verka skrämmande. Att inte VETA hur livet kommer att vara. Att förstå att vad som än är just nu så kommer det att försvinna (för att kanske komma tillbaka vid senare tillfälle).

Men om man kan förlika sig med att livet är på detta vis så är det inte läskigt alls. Tvärtom! När man väl har accepterat den där oundvikliga föränderligheten så kan livet kännas både enklare och tryggare.

Man behöver inte alltid krångla till saker och ting och ta livet så allvarligt. Det är bara att leva och göra det bästa av den situation som är.

Inget varar för evigt - inte ens dina problem!

Det har hjälpt mig många gånger att tänka på detta.
Hoppas att du också kan ha glädje av dessa ord.

Önskar dig en fin dag!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar