Bloggens syfte


Sätt kurs mot hälsa och välmående med hjälp av mindfulness och kost.

måndag, mars 11, 2013

Säg NEJ - till vad?


"Lär dig säga NEJ" är ett vanligt råd för att man ska må bättre.

Man ska lära sig säga nej till inbjudningar och aktiviteter. Åtminstone ibland. Jättebra! Under förutsättning att man har något att tacka nej till.

För många är problemet precis tvärtom. Det där man kan tacka ja eller nej till lyser med sin frånvaro. Att det skulle vara ett problem att ibland förmå sig till att svara nej på en inbjudan känns som ett verkligt lyxproblem.

Om man aldrig blir inbjuden till något. Hur gör man då?

Jo, då bjuder man in själv. Man fixar en fest. Men då kommer vi till en annan vanlig uppmaning som man bör tänka på. Man ska inte umgås så mycket med människor som man inte mår bra av att frottera sig med. De ska man säga "nej" till. Det är bara de riktiga vännerna man ska se till att omge sig med. De som alltid ställer upp, de som älskar dig när du som mest behöver det, de som är där i vått och torrt.

Precis som om alla människor har en drös med vänner att välja bland.

Uppmaningar att lära sig tacka nej till förfrågningar och att bara umgås med de riktigt nära och äkta vännerna kan kännas som ett hån. Att lära sig plocka russinen ur kakan känns som ett I-landsproblem för den som ingen kaka har.

Jag undrar varför det finns så få tips inom sociala medier för den som är ensam och känner sig utanför?

Vad tror du?

Önskar dig en fin dag med den lyxiga möjligheten
att få säga nej till något eller någon.

Vi hörs!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar