Bloggens syfte


Sätt kurs mot hälsa och välmående med hjälp av mindfulness och kost.

onsdag, mars 20, 2013

Ägg


Påsken närmare sig. Dags att frossa i ägg!
Gott! Men är det nyttigt?

Njae, inte om du tänker på påskägg fyllda med godis.
Å andra sidan gör de väl ingen större skada om man inte äter det till vardags. Godis i måttliga mängder någon gång då och då klarar vi nog av.

Men vill man ha något riktigt gott OCH nyttigt ska man förstås satsa på de riktiga äggen. De som hönorna så snällt värper till oss.

Väljer vi ekologiska ägg så gör vi hönan glad. På köpet får vi i oss ägg som är ännu lite nyttigare än de som inte är ekologiska.

Exempel på nyttigheter i ägg:

Vitamin D, E och B12
Fosfor, Jod, Järn, Kalcium,
Kalium, Selen och Zink

Ovanstående finns i lite högre mängd i de ekologiska.

Ägg är som sagt väldigt nyttigt.
Godisägg är inte nyttigt
men kanske ändå ok att unna sig vid enstaka tillfällen om man gärna vill det.

Det är det där frossandet som vi ska undivka.
Det är inte bra oavsett vilken typ av ägg vi talar om.

Lagom är bäst!

Här kan du se mer om vad ägg innehåller:
Livsmedelsverket

Ät gärna ett eller två ägg om dagen.
Gott och nyttigt!

Må väl!
/Lena




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar